Thursday, August 27, 2009

den svært subjektive og mangelfulle guiden til Berlin

Gendarmenmarkt - Berlin

Bilde fra Gendarmenmarkt, hvor det blant annet er et fantastisk julemarked før jul!

Til Rosas Roulade, og andre som måtte være interessert!


Markeder:
I Berlin er det mange loppemarkeder (men også mat/blomster-markeder). Jeg fikk ikke besøkt alle, men noen rakk jeg da på de månedene vi bodde der. For det meste var det gamle russiske dukker som fikk plass i bagasjen hjem!

Love the colors! • Str. des 17. juni: Stort marked som er delt i to, ett loppemarked (som jeg egentlig vil kalle antikkmarked), og ett kunst- og håndverksmarked. Ganske dyrt, men veldig mye å se på! Åpent lørdag og søndag. U/S-bahn stopp: Tiergarten eller Ernst Reuter platz.


 • Flohmarkt am mauerpark: Travelt og stort loppemarked, tror fortsatt det kan være mulig å gjøre kupp her, selv om det er mange proffe kjøpere. Dra dit tidlig! Åpent søndager. U-bahn stopp: Eberswalder str.


 • Boxhagener platz: Lopper og t-skjorter fra unge designere krangler om plassen. Her så jeg ganske mange møbler jeg kunne tenke meg, men desverre ikke hadde mulighet til å dra hjem til Norge. Redesign, unge designere og lopper i skjønn forening. Åpent søndag 10-18. Husker desverre ikke U-bahn stopp, men her er et kart.


 • Kunst- und Nostalgiemarkt: Trivelig marked ved museums insel. Todelt marked, èn kunst- og håndverksdel og èn loppe/antikkdel. Åpent lørdag og søndag. U/S-bahn stopp: Friedrichstr.

Shopping:

Berlin er en stor by i utstrekning, og har mange områder og muligheter for shopping. De mest åpenbare er Ku'damm/Tauentzienstr. i vest og Friedrichstr. i Mitte. Her finner du noen tips. De store handleområdene har egne shopping-guider: Ku'damm, Friedrichstrasse, Wilmersdorfer strasse og det handleområdet som jeg besøkte mest (fordi det var nærmest der vi bodde): Schloss str. Store shoppingsentre finnes det selvsagt også, som for eksempel Alexa på Alexanderplatz og Potsdamer platz Arkaden.
Prenzlauer Berg er et område med mange spennende butikker og kafèer. Er du ute etter brukt og vintage er dette en bra plass å bruke en dag! Kastanienallee, Odenberger str. og området rundt Kollwitz platz har litt av hvert å by på. Og forrutenom garnbutikken Loops er en av mine favoritter butikken twinkle*twinkle i kollwitzstr., mange fine ting og i tillegg litt stoff, knapper og bånd.

Mine spesielle shopping-tips:


 • Alte og Neue Schönhauser str.: Få med deg o.k. versand og Made in Berlin. Ellers er det flere småbutikker som er verdt å ta en tur innom i disse gatene. Ta gjerne en tur til Hackesher Markt og Hackesher Höfe når du er i området, mange restauranter og kafèer å velge mellom.

 • Garn: I prenzlauer berg MÅ man innom garnbutikken Loops i Wörther str 19. Jeg har selv et lite blogginnlegg fra denne butikken. Hvis du vil kjøpe (eller bare kjenne på) luksusgarn skal du dra til handmade BERLIN, blogginnlegg finner du her. Ellers finner du garn på Idee på KaDeWe og i wilmersdorfer str., og på disse butikken finner du også det meste av hobbyting.

Har du små barn skal jeg kunne komme med ganske mange tips til hva man kan gjøre i Berlin. Bare spør hvis det er noe spesielt dere trenger tips om! Lekekafèer, butikker (les her og her, men jeg har flere tips på lur!), lekebutikker, ikke glem å kjøpe med treleker og andre nostalgiske leker hvis du har barn. Er du på leting etter babyutstyr, som er endel billigere der enn i Norge, så har jeg også noen tips på lager . Strandtur kan man også få med seg hvis været er bra!

Nå har jeg selvsagt ikke nevnt noe om Berlins historie, museum, vakre bygninger, parker og ellers det som gjør Berlin til en fin by. Dette finnes det mer enn nok informasjon om i guide-bøker, så kjøp en god Berlin-guide!

Sandra juto har noen fantastiske bilder fra Berlin, de formidler atmosfæren godt synes jeg.

3 comments:

 1. Tusind millioner tak, du søde mælkeskum. Berlins historie og seværdigheder har jeg fuldstændig på plads - det var alt det, du nævner her, jeg ledte efter!!

  Do I love you? Yes I do eller Ja, klar!(tysk ;) )

  Men du nævner børn...ja tak, giv mig endelig mere! Har to stk., og da jeg skal studere tysk det næste år frem, bliver der forhåbentligvis mange ture derned.

  God fredag! Klem fra Rosa

  ReplyDelete
 2. Har en lille opmærksomhed til dig inde hos mig ;)

  ReplyDelete
 3. Åh, vad fint att du nämnde TwinkleTwinkle! Min nästa kurs håller jag där - och jag ÄLSKAR att handla lite knapper, band och tyger i deras butik. Hittade hit från Rosa och fick ännu mer längtan efter att vara hemma igen. Suck...

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!