Monday, August 6, 2012

Vi går en veldig spennende tid i møte!

Det er på høy tid å fortelle litt om hva som skjer, hvorfor jeg har sommerfugler i magen, bruker hver helg til å pakke og vaske, bare har tid til å strikke èn omgang hver kveld på strikketøyet, har dårlig samvittighet for ungene, lærer meg å telle på dansk..... Vi skal ut i den store verden! Om under èn måned bor vi i København, og skal bo der i ca 10 måneder. Hjelpes! Vet ikke hvorfor jeg ikke har blogget om det før nå. Kanskje fordi jeg ikke har innsett at det skal skje snart? Plutselig er vi grepet av litt panikk. Vi har lenge vurdert om vi skal selge leiligheta vår, eller leie ut? Mye som skal tas hensyn til. Særlig det at storebror begynner på skole når vi kommer tilbake. Men nå tror jeg vi har bestemt oss for å selge. 
Vi ser frem til å oppleve noe nytt, samtidig føles det ikke helt greit å ta ungene vekk fra venner og kjent barnehage. Vil de klare å forstå dansk? Og gjøre seg forstått? Vil jeg klare å forstå dansk? Jeg vet jo svaret på det egentlig. Skriftlig er jo dansk og norsk veldig nært, muntlig er det nok noe verre. Men jeg klarte jo å forstå tysk på den tiden vi var i Berlin, så da vet jeg jo at dette kommer til å går bra. Men kommer danskene til å forstå oss? Kanskje det er verre for dem? Det går jo alltids an å ty til engelsk hvis det skulle bli vanskelig Ü Akkurat nå er det mange spørsmål, bekymringer og rett og slett mye jobb. Jeg vet det kommer til å være verdt det når vi først kommer oss avgårde, men akkurat nå er det litt kaos, bokstavelig men også i hodet... Uuæææhh! Gledegruer meg. Gode københavn-tips tas imot med glede!

Bildene har ingenting med teksten å gjøre. Jeg fortsetter kavalkaden med gamle barneklær, sånne som jeg selv har brukt. Og hårblomsten er lillemor sitt bidrag, stil har hun! Selv om hun ikke er så nøye med pynten. Neste dag gikk hun med et vanlig, tykt, rødt gummistrikk på hodet Ü18 comments:

 1. Det blir så bra med Danmarksopphold, men du kommer til å bli sterkt savnet!!!

  ReplyDelete
 2. Å, så spennende! Og så Køben, da! <3 Tenk så gøy!!!!
  Barna klarer seg fint, det gjør unger alltid. De er jo noen kløppere på å lære seg språk, så den saken tror jeg ikke du trenger å være redd for. Og København er jo kjent for å være en veldig barnevennlig by også, til storby å være.
  Dette kommer til å bli en fantastisk opplevelse!
  Kjenner jeg blir litt misunnelig. :)
  Ser fram til mange fine Københavninnlegg framover!

  ReplyDelete
 3. Tror dere kommer til å få det helt supert og ikke kommer til å angre et sekund! Men, som Alice sier, så kommer du til å bli savnet!! Vi ser frem til å komme på Københavnbesøk:-D

  ReplyDelete
 4. Oj, så spennende :) Skulle gjerne gjort det samme før barna hadde begynt på skolen. Dere kommer nok til å få det supert, og København er jo nærme hvis dere lengter hjem :)

  ReplyDelete
 5. Åh, så kjekt! Håper på blogginnlegg frå fine København!
  Lykke til med flyttinga! :)

  ReplyDelete
 6. Oioioi så spennende!! København er jo en flott by, og sikkert enda flottere når man blir så kjent som man bare kan bli hvis man bor der...lykke til med innspurten! Gleder meg til å følge med på lasset via bloggen:)

  ReplyDelete
 7. Du kommer til å bli saaavnet! Så savnet at vi kanskje må ta en Købentur og besøke dere ;) Spennende lesning dette her - tiden går så fort, snart er dere flyttet jo! Herregud, vi må jo strikketreffes før det! Har du tid? Eller kafè en kveld?

  Dere kommer til å få det så fint :) Tror ikke barn tar skade av å se mer av verden enn vår kalde nordlige hjørne av den, hehe, så dra med god samvittighet og kos dere!

  ReplyDelete
 8. Velkommen til skønne Danmark, det bliver en fest :)

  ReplyDelete
 9. Velkommen til København. Jeg skal gerne vise dig hvor garnforretningerne er :-)

  ReplyDelete
 10. Å, så spennende!! Jeg drømmer om å bo et års tid i et annet land...vi får se om drømmene blir virkelighet en gang;)
  Lykke til med flyttingen!

  ReplyDelete
 11. KJEMPESPENNENDE! Og det er skummelt på forhånd og litt skummelt underveis, og gøy! Lykke til! Vi reiste nordover litt på impuls pga mannens jobb, og ante ikke hva vi gikk til, men det er bra.

  ReplyDelete
 12. Så spennede :) Lykke til! Det blir spennende å følge deg på bloggen :)

  ReplyDelete
 13. Det høres spennende ut! Alltid kjekt å bli kjent med nye steder synes jeg! Lykke til med forberedelsene og tiden i København:)

  ReplyDelete
 14. Så spennende:) jeg elsker København! Lykke til med de neste månedene!

  ReplyDelete
 15. Lykke til og god tur! Det kommer til å gå strålende!
  Klem fra Hanne

  ReplyDelete
 16. Høres kjempespennende ut! Ser frem til blogging om dansk strikk og livet i herlige Køben :-)

  ReplyDelete
 17. Har selv flyttet til denmark, og må sige at det tager lidt tid indtil man forstår dansk ,dvs... ikke nogen problem i butikker og sådan en to en situationer... men det er det med fester/grupper af mennesker hvor man er lidt udenfor i begyndelsen. Børnene klarer sig sikkert rigigt hurtigt på dansk.


  Men som du siger så ligner de her sprog hinanden rigtig meget, må dog sige at norsk er meget lettere at forstå og udtale end dansk for en islænding.

  Danmark er jo så dejlig, du vil nyde det, selv om de har et forfærdelig sprog ;)

  ReplyDelete
 18. :-) Jeg ser først dit indlæg nu, hvor er det spændende for jer. Jeg bor i København/ Brønshøj, måske i nærheden af hvor I skal bo?

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!