Wednesday, May 16, 2012

KoolAid kan brukes til så mangt


Lekedeig får fin farge (og god lukt, kan være både en fordel og en ulempe) med en pose KoolAid. Denne lekedeigen var populær i vår heim ihvertfall, myk og god å jobbe med.
Oppskrift på lekedeig:
2,5 dl hvetemel
2,5 dl vann
1,25 dl salt
1 ss Alun (kan kjøpes på apoteket)
1 ss olje

Bland det tørre, ha i vannet og oljen og kok på middels varme til det får fast form (rør så det ikke svir seg).
Legg på bordet og kna den mens den fortsatt er varm (dette er nesten det beste  med hele prosessen), og kna inn mer mel hvis den er klissete. For å farge deigen kan du bruke en pose KoolAid, jeg hadde pulveret i det tørre. Ellers kan man fint bruke matfarge også. Glitter kan også tilsettes for å få en spennende deig! Det skal vi prøve neste gang.

 Å farge ull med KoolAid er også mulig. Kok opp vann, ha i pulver, legg ulla/garnet/ullklærne oppi (de må være våt på forhånd). Rør forsiktig til all fargen er tatt opp, og la det ligge i vannet til det har kjølt seg litt ned. Jeg synes ikke fargen blir så jevn, men sjarmerende kan man kanskje kalle det? Denne bodyen er farget med 2 poser mango og 1 pose *husker ikke* (brungul farge).


Dette garnet farget jeg for flere år siden. Her er tipsene jeg brukte fra Knitty.com.
Vi har også prøvd oss på lekeslim, eller monstersnørr som storebror gjerne ville kalle det for. Vi brukte fremgangsmåten til Rusta upp. Jeg vet ikke om det er KoolAid'en som gjorde det, men vi klarte ikke å få slimet fast nok, det ble litt vel klissete! Jeg har kanskje ikke nevnt at KoolAid er en veldig sterk farge? Det er jo faktisk egentlig et slags saftpulver! Ufattelig surt, så det må tilsettes store mengder sukker før det kan drikkes. Men supert, fordi man ikke trenger å tilsette syre til fargeprosessen. Men uansett, det setter farge på det meste. Og her ser dere resultatet etter en halvtimes lek med monstersnørret.... Fine blå hender og negler bare noen dager før 17. mai..... hvis jeg skal se positivt på det så trenger vi bare å supplere med rødt og hvitt, så er 17. mai-fargene inntakt....! Lekedeigen ga forresten ikke samme resultat på hender og negler. Og hvis du ikke har ei snill venninne som tar med KoolAid når hun har vært en tur i hjemlandet (selges såvidt jeg vet ikke i Norge, men i matbutikker i USA), så selges det online fra denne butikken: Koolaidworld.
Og hvis du ble mer nysgjerrig på KoolAid, og hva man kan gjøre med det, avslører et raskt søk på Pinterest flere spennende prosjekter.

5 comments:

 1. Yes så bra, gleder meg til å prøve det ut! fin 17.mai til dere:-) Sees vel på mandag!

  ReplyDelete
 2. Oi, den gule ulla ble KJEMPEFIN! Mens lekedeigen var... litt skummel! :D Gøy å se hva man kan farge :)

  ReplyDelete
 3. oj, har hørt om koolaid, men ante ikke at det gikk an å gjøre så mye forskjellig med den!
  Det ligger en utfordring til deg inne på bloggen min hvis du har tid og lyst :)

  ReplyDelete
 4. Så flott fargingen ble, spennende! Jeg selger kool aid på www.Gulltråden.no, gå inn der og søk på kool aid så kommer annonsen opp.
  Kjempeflott blogg du har, her kommer jeg tilbake. Ha en riktig god helg!

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!