Tuesday, February 1, 2011

hekling (eller strikking) for en god sak!

Jeg kom over prosjektet Tepper til Nepal i bloggen Ein gul knapp (Tusen takk for at du skrev om prosjektet, Guro!). Etter å ha lest litt om selve prosjektet, og blitt rørt av de gripende historiene fra et sykehus i Nepal (faktisk så rørt at jeg har ligget våken på nettene og tenkt på hvor heldig jeg er som aldri trenger å bekymre meg for om babyen min er varm nok), så er det på tide å ta heklenåla fatt! Jeg har begynt på noen lapper, men har tenkt at jeg egentlig burde ha laget et helt teppe. Kanskje jeg rett og slett bare må starte på et teppe. Tror aldri jeg har hatt en så god grunn til å hekle et babyteppe enn nå. Å vite at det man lager skal varme en liten nyfødt kropp som ikke har klær å ha på seg ser jeg på som utrolig givende. Det som er så bra med prosjektet er at alle kan bidra. En liten lapp på 15x15 cm bør de fleste kunne få til! Lappene kan strikkes eller hekles av restegarn som du har liggende. Garnet må være 100% ull (eller alpakka/ull/silke, ikke akryl eller bomull). Tepper eller lapper med store hull i mønsteret er kanskje heller ikke det lureste tenker jeg, siden teppet skal varme godt. Og før du dykker ned i garnlageret, lappene skal helst ikke være hvite fordi det er sorgfargen i Nepal. Håper så mange som mulig kan være med å bidra!

4 comments:

 1. For en fantastisk sak, takk for at du delte den. Dette må jeg jo bare være med på. Selv om jeg ikke akkurat er noen mesterstrikker så skal jeg vel alltids få til en lapp eller to :-)

  ReplyDelete
 2. Åh, så fint at du bringer dette vidare! :)

  -men det var jo ikkje meininga å ta frå deg nattesøvnen... ;)

  Eg prøvar også å få strikka litt, men det er jammen ikkje lett. Kan eg seie at mamma gjer det for meg? Ho strikka vel tre lappar medan ho var her nokre dagar, trur eg. :)

  Eg nyt bilda du legg ut på bloggen din! Herlege!

  Klem

  ReplyDelete
 3. Eg har også tenkt å lage eit Nepalteppe! Fint - og meiningsfullt TV-strikk! :)

  Ha ei god helg!

  ReplyDelete
 4. Flott prosjekt! Må nok i gang å strikke en lapp eller to, i hvert fall når jeg blir ferdig med vottene mine... Så glad for at jeg har funnet bloggen din igjen, for den falt ut av favorittene mine da det ble installert W7 på maskinen (M mener jeg bare kunne spurt deg, og kanskje hun har et poeng? haha...)

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!