Tuesday, June 1, 2010

småhekling


vintage button

Crocheted toddler hat
Jeg lar meg ofte inspirere av strikkemønster, og denne lille saken er rett og slett en heklet kopi av den strikkede "Vintage pixie hat" fra boka Vintage knits for babies and toddlers. Den strikkede versjonen er veldig flott, og idèen er så enkel at alle kan klare det. Jeg heklet et rektangel etter mål fra strikkemønsteret, noe som viste seg å bli alt for lite til Melkeskum Jr.'s hode, så da måtte jeg lage en kant rundt, særlig i nedkanten. Men idèen er fortsatt genial synes jeg, og i en heklet versjon kan det nok lønne seg å hekle en kant rundt, slik at man kan tilpasse vidden og ta den litt inn i nakken (vurderer faktisk å ta noen runder til, så den sitter tettere i nakken). Jeg liker tuppen oppå hodet på slike luer! Strikkemønster er en stor inspirasjon til hekling for meg! Det finnes rett og slett alt for få spennende heklemønster. Hvor finner dere inspirasjon til kreative prosjekter?

This crocheted toddler hat was made after I saw the wonderful "Vintage pixie hat" from the book Vintage knits for babies and toddlers. The idea is so simple, and I love the knitted version! I often find that knitting patterns are a great source of inspiration for crocheting. There are so many wonderful knitting patterns, but not so many crochet pattern (why is that?). What inspires your creative work?

11 comments:

 1. For en nydelig lue!!! Du er kjempeflink:)

  ReplyDelete
 2. ÅÅåååå, nå ble jeg virkelig inspirert...hekling synes jeg er så flott...ja faktisk synes jeg det mange ganger er finere enn strikking... :) Så flink du er!

  Dorthea! :)

  ReplyDelete
 3. Hvor er den flot! Så enkelt og elegant. God ide at skæve til strik som inspiration, det gør jeg også.

  ReplyDelete
 4. finner inspirasjon oftest på nettet, og faktisk ganske ofte inne hos deg ;)
  søt lue, mulig æ må prøve sjøl...

  ReplyDelete
 5. Må jo si det samme som flere her, finner inspirasjon på nettet, ikke minst inne på dine sider. Elsker også å kjøpe alle slags strikke og hekle blader og bøker på nettet, ikke minst hos Capris.no der har de mye fint ... og billig. Fin blogg du har. Hilsen Mymlen og My

  ReplyDelete
 6. Nydelig lue! Nå ble jeg skikkelig inspirert! Tusen takk for det :)

  ReplyDelete
 7. For en fantastisk søt lue:)
  Helt nydelig!

  ReplyDelete
 8. Selvsagt er det lov til å spørre:) Det er bare enkle stavmasker og en luftmaske. Stavmasken med et kast på nåla.. om du skjønner, er ikke så god i "heklespråk"..:) Det går kjempefort å hekle det, bare en får satt seg ned da vel og merke, hihi

  ReplyDelete
 9. Inspirerende og fin blogg! Denne lua skal bli mitt neste prosjekt.

  Fin dag!

  ReplyDelete
 10. Kjempesøt lue!
  Noe sånt må jeg også prøve meg på!

  Og de stoffene i innlegget under... *sikle*

  Ha en fin fin helg!

  Hilsen miss moon

  ReplyDelete
 11. Den var utrolig søt!
  Mon tro den passer til små gutter og.

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!