Tuesday, June 22, 2010

drømmen om en trearmet følgesvennVintage lamp


vintage lamp


Flea market


Birkelunden, Oslo
Ei hel helg for meg selv, i Oslo på besøk hos søstra mi. Bare så synd at tida går så altfor fort! Det ble tid til shopping, kaffe, cafè, venninnebesøk (takk for omvisning på sykontoret ditt Camilla, og god kaffe med mer fra Mat og mer!), søndagsmarked (Birkelunden), iskaffe på en parkbenk, pizza til lunsj på Villa Paradiso (ute i sola!), avslapping på sofaen med moreller som tilbehør. Herlig!
Bildene er fra Birkelunden, og jeg kunne bare ikke la være å ta bilder av de trearmede lampene. Jeg var ganske overrasket over at det var så mange til salgs på en og samme plass. De er sikkert svindyre, men fantastisk flotte! Spurte ikke etter pris, siden det var temmelig uaktuelt å troppe opp på flyplassen med ei slik lampe som handbaggasje... Ü Kanskje jeg er heldig en gang, og kommer over ei slik lampe litt nærmere hjemme en gang!

I hope that one day I will bee the lucky owner of a vintage lamp, like these from the flea market at Birkelunden in Oslo!

14 comments:

 1. Åh, den på billede 3 måtte gerne flytte ind hos mig. Den er jo gudesmuk! Lyder som en dejlig weekend i Oslo :)

  ReplyDelete
 2. Vet du hva, den med knalle rosa skjermer var priset til kr 4000!! Overpriset dilux! Sats heller på en tur innom markedet på ekebergsletta til høsten - hvor du kan kjøpe en til slikk og ingenting (jeg kjøpte min for 100!!) og heller bruke noen hundrelapper i frakt med posten. Hadde jeg heller satsa på. Leste og ei som hadde vært innom et loppemarked i regi av en kirke ellerno, hun fant en for 60. Helt klart mulig å gjøre bedre kupp enn på Birkelunden! :D
  Ser dog ut som du har hatt en finfin helg i Oslo. Fått med deg mye bra!
  Fortsatt fin uke!
  MissH

  ReplyDelete
 3. oi.. var jo ikke få lamper heller :-) Jeg er heldig å ha en, men likte den med de rosa skjermene..men 4000 :-o Det var litt over the top spør du meg. hehe
  Det dukker nok opp en skal du se :-) Vi skal ha noen dager i Oslo også, gleder meg. Håper på å se noe litt mer en Karl Johann denne gangen. hoho

  ReplyDelete
 4. Åh, du fekk meg til å lengte til Birkelunden... Eg var nærmaste nabo ein gong, men det var før eg begynte skattejakta på bruktmarked.. ;)

  Herlege, herlege, herlege lampar!

  Håpar du fekk fyllt opp batteria på Oslotur, og at du nyt junidagane! :)

  ReplyDelete
 5. Eiiiii jeg har ledt med lys og lygte efter saadan enlampe i flere aar, men uden held... De er SUPER flotte dem du viser her.. Suk!!! Jeg tror jeg kommer til at droemme om dem i nat :)

  ReplyDelete
 6. Hei G!
  Takk for besøk! vi får det til, om det er med sure unger over armen, på en kafe, eller nærmest stående...hyggelig er det uansett :)
  Ja lampene (og mye annet) er tøysete dyrt i Birkelunden!! De begynner vell rundt 2000...men de selges jo...Jeg fant meg en aldeles gratis i tilbygget til svigermor. Skulle forundre meg veldig om ikke naboen på Sandstrand har en sånn...Så en i bruktbutikken i Narvik og, den kostet vell omtrent 40 kr. Tror jeg må være torvkone en dag veldig snart! kanskje jeg skal sette meg i Birkelunden og selge svindyrt :)
  klem

  ReplyDelete
 7. HJELPES, kunne aldri drømt om at de kostet 4000! Regnet med de var dyre, men SÅ dyre.... Kanskje like greit jeg ikke spurte om pris Ü
  Og jeg så faktisk at en av de rosa lampene ble solgt!

  Camilla: Ja, sure og gretne unger ingen hindring Ü Koselig er det uansett. Og som småbarnsforeldre er vi vant til avbrudd, og å snakke i halve setninger. Uansett er det så fint at vi får til å møtes. Kanskje jeg må sjekke litt på bygda om det er noen som har ei lampe stående, men på skatteloftet mitt er det desverre ingen slike, jeg har letet med lys og lykter!

  ReplyDelete
 8. I have never seen so many great mirrors together!
  I leave the Netherlands!
  Greetings,
  Bjorke

  ReplyDelete
 9. Jeg elsker birkelunden markedet, men det er så himla dyrt der... Men herregud så mye fint de har ;)

  ReplyDelete
 10. Ps: lampene ligger på fra 1800 og opp ;)

  ReplyDelete
 11. Hei,
  jeg er så heldig at min trearmede lampe kommer fra Trondheim etter sommeren! Må på jakt etter nye skjermer da, men har sett at det er kommet noen sånne rundt omkring så det lar seg vel gjøre!

  Jeg synes de runde bordene var helt nydelige:-)

  klem

  ReplyDelete
 12. * AWARD!

  Jeg har fulgt med på bloggen din en stund og nå fikk jeg muligheten til å gi blogger jeg liker en "beautiful blog award".

  Så om du vil ta i mot oppmerksomheten ligger den på min blogg.

  Beste hilsner fra Frk. Fjong

  ReplyDelete
 13. Hei og hopp! :-) (ting ser litt lysere ut, vi har ferie og får tilbringe den sammen med de vi er glad i. Og ikke noe er vel bedre enn det :-)
  Mamman min har fått kreft og ting så jo med en gang fryktelig dystert ut, men etter å ha lest diverse sider på nettet osv ser jeg litt mer positivt på det hele.

  Takk for tips og stemme, skal sjekke ut linken med en gang.

  -Camilla

  ReplyDelete
 14. Wow! En sån lampa skulle jag också vilja ha! Precis en sådan trefärgad! Och "løpesykler" (laufrad bei uns...) är bara helt toppen. Barnen lär sig sedan så fort att cykla, när de först har fått in balansen med en sånn!

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!