Sunday, November 18, 2012

tips til juleverksted: FJÆR








Etter å ha sett et bilde på pinterest, måtte vi bare prøve selv! Dette er virkelig en utrolig enkel aktivitet til juleverkstedet. Alt man trenger er maling, glitter og fjær + litt snor. Dypp fjær i malin, strø glitter på og legg til tørk (og hvis du trenger en mer detaljert fremgangsmåte finner du en fin tutorial her). Vi planlegger å ha disse som pynt på veggen, og til å henge på juletreet. Jeg har kjøpt alt fra panduro, foruten tråden (som er neonkorall, ja, neon igjen! tror jeg må på neonavvenning snart!) som jeg har kjøpt fra Kindez på etsy. Bare et lite tips før du går igang: Fjærene bør være litt stive, og ikke være alt for "fluffy" eller hva jeg skal kalle det... Jeg har ennå ikke funnet så store fjær som jeg vill ha, men disse får duge. Tar gjerne imot tips til hvor jeg kan finne større fjær, gjerne i pastellfarger!

Wednesday, November 14, 2012

endelig! HEKLET!





Endelig! Endelig noe heklet som er ferdig Ü Jeg begynte på denne på senvinteren, så man kan vel si det var på høy tid! Som vanlig har jeg bare gått igang med å hekle, uten egentlig å sjekke kjedelige fakta alt for nøye (som for eksempel hvor bred en sånn hals burde være...). Jeg så mønsteret fra Yarnfreak, og fikk lyst å lage en litt "oversized" hals. Så jeg kjøpte tykt garn (Viking eco alpaca), og satte igang. Så kom våren, og hele halsen gikk i glemmeboka med stigende temperaturer og manglende behov. Jeg tok heldigvis med meg det halverdige prosjektet da vi flyttet, og tok det frem for noen uker siden. Bare for å oppdage at halsen slett ikke var bred nok til å få to ganger (behagelig) rundt halsen, dog alt for vid til å bare ha èn gang rundt halsen... Så da måtte jeg jukse det til, da. Tanken var å ha en kant med neonrosa (ja, neonrosa igjen...!), men istedet ble det eget lite felt OG en kant. Men resultatet ble bra synes jeg! Så nå er jeg fornøyd og varm.

Mønster: Fritt etter Yarnfreak heklet halsrør
Garn: Viking eco alpaca/Angora fino fra BCgarn
Heklenål: 7 mm
Ravelry link: a splash of neon cowl



Sunday, November 11, 2012

bølgende


Fin gave fortjener fint bilde! Tusen takk til Alice for disse fine pulsvarmerene (Ravelry-link) som brukes hver dag Ü
Bølger dukker opp over alt i strikkeverden for tida. Første gang jeg så de fine jakkene fra Muita ihania var jeg full av beundring. I samme blogg finnes det mye fint bølgende! Blant annet mønster på denne lua Ü Den kan kanskje til og med jeg prøve meg på. En annen fin bølgelue er fröken C´s små vågor, kjempesøt! Og hvis du ikke er så heldig å få slike pulsvarmere i gave, så kan du kanskje lage dem til deg selv? Abra Alba pulsvotter.

Wednesday, November 7, 2012

tenke på jula før den (plutselig) er her...



Det kan lønne seg å tenke på jula litt før den kommer hoppende over oss. I fjor gjorde jeg det ikke, og da fikk jeg ikke bestilt neon-gave-stæsj fra Knot and Bow. Men i år var jeg tidlig ute, og nå har jeg akkurat pakket inn gaver med litt ekstra sprek farge. Jeg blir så glad for å få sånne (etsy-)pakker i posten. Jeg vet, jeg har betalt for det selv, men når bare innpakninga er så fin at jeg må ta bilde, ja da blir jeg glad! Og innholdet skuffet heller ikke. Det er mulig at neon er SÅ 2011, men jeg liker det fortsatt jeg... to be continued!


 Jeg er forresten også glad for mitt nye handlenett (som jeg for tiden bruker som veske) fra Søstrene Grene. Så enkelt, så billig og så fint! Det må da være en fin julegave til venninner?

Thursday, November 1, 2012

å handle garn på nett


Å handle garn på nett er artig, man går å venter på en pakke med stor forventning. Jeg vet at det er en fare for at fargegjengivelse på skjermen kanskje ikke stemmer med virkeligheten, og derfor sjekker jeg alltid på flere skjermer. Dette garnet har jeg sett på lenge, det kommer fra garnudsalg.dk, en myk og god blanding (30% Super Kid Mohair,  30% Alpaca og 30% Merino Virgin Uld samt 10% Viscose), det høres og kjennes fantastisk ut! Men jeg var skuffa da jeg åpnet pakken. Jeg bestilte fargen honning, og den så ganske mye mer gul ut på bildene. Det var i tillegg kveld da jeg åpnet pakken, og da så garnet mer ut som det hadde et grønnskjær. I dagslys så det litt bedre ut, allikevel ikke helt hva jeg hadde tenkt meg. Nå venner jeg meg til tanken på å bruke garnet selv om det ikke var helt det jeg så for meg.... det er jo fortsatt en fin farge! Garnet skal mamma få, for å strikke en Skappel-genser (til meg!). Tror kanskje det blir en gurolaga-vri på den Ü Har dere blitt skuffet ved bestilling av garn på nett?