Tuesday, December 27, 2011

tilbakeblikk




Det er alltid fint å se tilbake på et helt år med kreative innfall og kreasjoner! Og når jeg ser det slik, så ser jeg at jeg HAR faktisk laget endel i år også. Ser et ganske tydelig gult tema for 2011, og det er vel en viss mulighet for at det fortsetter i 2012. 
Tusen hjertelig takk for alle kommentarer jeg har fått i året som gikk, jeg er utrolig glad for hver og èn! Jeg ønsker dere et godt nyttår, og gleder meg til inspirasjon fra gamle og nye bloggbekjentskaper i året som kommer. 

Saturday, December 24, 2011

God jul til deg!


Ei koselig julefeiring ønsker jeg dere som leser bloggen min. Tusen takk for alle kommentarene jeg får! De setter jeg virkelig pris på. Her har julefreden senket seg, og jeg gleder meg til å slappe av med litt strikking eller hekling når den late romjula kommer. Kos dere!

Klem fra Guro

Thursday, December 15, 2011

hjemmelaget julegave? (heklet hals)


Helt siden jeg så Chunky Circle Scarf fra people webs har jeg hatt lyst å lage det. Jeg hadde ganske mye angora tweed liggende, et utgått garn fra Drops som jeg ikke aner hvorfor de ikke lager lengre, det er jo nydelig! Flere som er med meg her? Heldigvis hadde jeg nok til denne herlige halsen! (dobbel tråd). Så nå er spørsmålet, beholde selv? Eller gi bort til ei god barndomsvenninne som nettopp hat fått ei lita tulle? Svaret gir seg vel selv egentlig. Bortsett fra den lille usikre stemmen i hodet som sier: Hva om hun ikke liker det? Og aldri kommer til å bruke det? Men det finnes jo mye fint garn som kan kjøpes, og jeg kan kjapt lage en til meg selv også. Enkelt og kjapt mønster dette!
Ravelry-link

Sunday, December 11, 2011

hårfin

Jeg har ikke tenkt å prøve meg som skjønnhetsblogger, så langt ifra! Men dette tipset måtte jeg bare dele, det er så lett at "ho mor sjøl" (meg!) kan klare det. Jeg har hatt langt hår lenge, men har alltid syntes det var vanskelig å sette det opp. Derfor har det endt med en kjedelig hestehale de gangene jeg ikke vil ha det løst. Men via internet lærer jeg de beste og merkeligste ting, og nå kan jeg sette opp håret på 1-2-3! Her ser du hvordan du kan gjøre det selv: Gibson Tuck (via Pinterest).

PS. Jeg er vel kanskje den eneste blogger som ikke har speilreflekskamera og Photoshop? Jeg har et gammelt kamera som jeg gjør det beste jeg kan med, og bruker diverse (gratis) bilderedigeringsprogrammer (som Picnik og Photoscape). Jeg skulle gjerne hatt bedre utstyr, og vært flinkere til å redigere! De siste innleggene har jeg lekt litt med washi tape og diverse (gratis fra Pugly Pixel), hold ut med meg! Jeg lover ikke å slutte med å legge på tape o.l., men jeg lover å begrense meg litt i fremtiden Ü

GOD ADVENTSSØNDAG!

Thursday, December 8, 2011

på låven sitter nissen (men hvor finner jeg semulegryn av spelt til å lage yndlingsgrøten?)


Grøt av spelt-semulegryn er utrolig godt, det er vi alle enige om her i heimen! Dette er noe vi har oppdaget i Tyskland, og tatt med oss hjem (Dinkel Griess). Grøten smaker litt nøtteaktig og er veldig næringsrik. NAM! Men nå har vi snart spist opp all Berlin-grøten (som er det vi kaller den), og nå lurer jeg på om det er noen som vet om man kan kjøpe dette i Norge? Ingen helsekost-butikker jeg har vært innom her i byen visste hva det var, langt mindre hadde det inne... Det anbefales ihvertfall på det varmeste å prøve hvis dere skulle komme over det en plass!

(Free washi tape download from Pugly Pixel)

Wednesday, December 7, 2011

tid for ønsker


Jeg kaster meg ut i konkurransen, og kommer med noen høyst ubeskjedne ønsker fra hviit.no. De har advents-konkurranse, og jeg har sett mange fine ønskelister på diverse blogger i det siste. Kanskje finner du noe du kan ønske deg? Eller kjøpe i julegave? Jeg bestilte nettopp en julegave derfra! Jippi, èn gave mindre å tenke på Ü Er dere i rute med julegavene? Det er ikke jeg....

Sunday, December 4, 2011

hjemmelaget julepynt på 1-2-3


Jeg har lenge villet prøve lufttørkende leire. Jeg hadde en tanke om at jeg ville lage julepynt sammen med storebror i huset. Vi har stukket ut med pepperkakeformer, stemplet, tørket, sjekket om de var tørre, snudd på dem, tørket mer, pusset og pyntet med lærsnor og perler i tre og plast. Og det gledelige var at 4-åringen var like interessert under hele prosessen Ü Og vi var begge like begeistret over resultatet! Nå ligger det flere ferdig innpakkede gaver til familien. Gjett om han er stolt! (det er ikke gavene jeg viser frem selvsagt, men noen av de vi skal beholde selv). Jeg hadde vel ikke helt tatt høyde for at barn så absolutt er maksimalister når det kommer til farger. Han ville gjerne bruke ALLE perlene på èn og samme pynt Ü Jeg fikk faktisk lyst å lage slik pynt til venninnene mine også! Takk til Kaptein Biff for inspirasjonsinnlegg!


Ringen har jeg laget selv ved å trekke en knapp med stoff. Jeg måtte bare prøve etter at jeg så den fine ringen ei venninne hadde kjøpt fra Handmade Vibeke. Skulle jo ha tenkt på dette for lenge siden, da kunne jeg ha laget gave til alle venninner til jul. Men jeg hadde ikke så mange knapper i rett størrelse, og bare èn ring liggende... Det får bli til neste jul!

Friday, December 2, 2011

bittelitt tid med symaskinen = bitteliten gave



Har ikke blitt mye tid med symaskinen i det siste. Dette var en liten gave som lå lenge ferdig klippet, og skrek etter min oppmerksomhet. Stoffet er fra et gammelt putetrekk, herlig stoff til en bitteliten gutt Ü
I morgen er det pepperkakedag, gleder meg! Kanskje nesten like mye som ungene Ü Og det selv om jeg bakte et stort lass med peppernøtter i dag. Herlig å endelig få litt julestemning. God helg!