Monday, May 30, 2011

armbånd "go large"


IMG_6214


crocheted bracelet

Fortsatt i utprøvingsfasen. Kjempeartig lite prosjekt, og jeg har til og med prøvd ut heklemasker som jeg ikke kunne fra før; crab stitch (eller reversed single crochet). Dere ser det langs kanten på dette siste bildet. Spesielt å hekle fastmasker feil vei! Så dette er altså maxi-versjonen, liker at knappen er så stor. Men jeg tar meg i å til stadighet kikke på "klokka" Ü

Wednesday, May 25, 2011

tull og fjas...


Grrrrr.....typisk nybegynner-feil! Skulle klippe litt stoff til et nytt prosjekt, og letet frem stoff fra reprodepot kjøpt for flere år siden. Jeg minnet meg selv på at stoffene skulle ligge rette mot rette, jeg minnet meg selv på det igjen, og allikevel klarte jeg legge det ene stoffet feil vei! Og selvfølgelig er det ikke nok til å klippe en ny del.... Så da må jeg bare finne et annet stoff å ha på innsiden. Trippelæsj! Hvordan klarte jeg det? Hmm...jeg hadde kanskje for mye på gang? En baby som begynte å bli veldig utålmodig? (Å se på at mamma stryker og klipper er visst ikke det mest underholdende i verden...). Jaja, sånn kan det gå! Har visst en veldig gul periode nå, og er glad for at jeg hadde disse stoffene liggende.
Jeg renoverer litt i bloggen min, beklager varierende fonter og utseende, håper jeg snart finner stilen. Var litt lei det gamle utseendet, så jeg fryder meg over forandringen Ü
scones

I gårkveld lagde vi helgescones fra Briggs Lekehus til kvelds. Storebror var med på å bake, og var veldig utålmodig: E "scomsen" ferdig nu? E den ferdig nu? Enn nu? Og han var veldig fornøyd med resultatet! (vi andre også Ü)

Monday, May 16, 2011

pynt og stas



crocheted bracelet

Noen fantastisk fine armbånd hos moa og kaffekoppen inspirerte meg til å lage litt pynt selv. Dette er prøveprosjektet, og jeg ser hva jeg skal forandre før jeg lager flere (blant annet større knapp!).  Artig lite prosjekt! Og litt pynt kan jo passe godt til morgendagen. Ha ei fin feiring!

Saturday, May 14, 2011

retroberte



IMG_5996
Det er vel ikke fritt for at jeg (og mange med meg) er påvirket av barndommen, og gjerne velger mønstre og farger man husker. Lillemor har på seg thights og body arvet fra storebror (lindex), og forkle som mammaen min laget til meg på slutten av 70-tallet. ♥koselig ♥
Forkleet er fra boka Børnetøy du selv kan sy 0-4 år av Elsebeth Gynther, og akkurat nå sitter jeg og blar i den. Hmm, viste seg at jeg ikke kunne finne dette forkleet i boka etter å ha bladd litt, så da er det vel et mønster fra en annen plass. Jeg kan huske at jeg brukte å bla i denne boka da jeg var lita, og syntes illustrasjonene var så fine. Ikke rart jeg har lyst å lage noe selv fra den! Og dessuten er jeg så heldig at mamma har tatt vare på det hun laget (flere luer, jakke, solhatt, sko m.m.), det blir artig å ta det i bruk til lillemor!

Monday, May 9, 2011

hjemmelaget (og nostalgisk) gave til barnebursdag




 

Tre erteposer ble sydd i hui og hast før vi skulle i en 1-årsdag forrige helg. Storebror sto ved siden av symaskinen og ventet på at mammaen skulle bli ferdig med erteposen til ham. Han hjalp til med å velge ut hvilken pose som skulle være til hvem, og prøvesmakte på ei hard ert. Ja, også hjalp han til under fotoseansen Ü I tillegg til ertepose til storebror i huset, ble det èn til 1-åringen og èn til storebroren hans. Et veldig enkelt prosjekt, og en leke som oppfordrer til bruk av fantasi.
Da jeg skulle skrive denne posten, søkte jeg etter et innelegg fra Den gode feen om erteposer som hun hadde laget. Da oppdaget jeg at det var flere enn meg som hadde blitt inspirert! Husker godt slike erteposer fra jeg var lita, og det er en leke som gjør seg like godt nå som da.