Friday, April 29, 2011

hvor kommer den fjøslukta fra?



Tusen takk for gode tips til garnvalg da jeg spurte om hjelp. Valget er tatt, etter mye frem og tilbake (jeg kan vel sies å ha avgjørelses-vegring...). Jeg fikk tips om angora-tweed fra Drops, som er et utgått garn. Tilfeldigvis hadde jeg liggende endel nøster, så jeg tenkte det kunne være en mulighet. Jeg regnet på det, og fant ut at jeg muligens hadde akkurat nok. Men hva da, hvis jeg helt på slutten akkurat skulle mangle et nøste? Så jeg feiget ut, og bestilte Pickles Alpaca/Wool. Rett etter bestilling letet jeg allikevel frem Angora-Tweeden, og prøvde det alene og med kid mohair. Fikk skikkelig lyst å strikke genseren i Angora Tweed alene, men da måtte jeg ned i pinne størrelse, ergo ville jeg bruke mer garn. Da Pickles-garnet kom viste det seg at det passet perfekt med strikkefastheten, og i påska begynte jeg på mitt første store strikkeprosjekt til meg selv! Etter å ha strikket noen omganger, spredte det seg ei velkjent lukt rundt meg. Hmm...det lukter sau her! (jeg vokste opp på gård Ü). Garnet er i fargen Enkel Latte, det er mykt og godt, men det lukter altså sau. Og ja, jeg vet jo at ulla kommer fra sauen, og jeg har ikke noe imot fjøslukt (i fjøsen), men jeg vil helst ikke at garnet, og ihverfall ikke plagget skal lukte sau. Så nå håper jeg at lukta går vekk i vask. For skulle jeg bli litt varm i genseren, så vil jeg nødig lukte sau!

Tuesday, April 26, 2011

pølsegrilling og bålkos


Påska har vært koselig, vi har slappet av og ikke hatt noen planer. Utrolig godt! Ikke noe blogging heller, men litt håndarbeid har det vært tid til mellom pølsegrilling og bålkos. Nepalteppet er nesten ferdig, bare den siste finpussen som gjenstår: Noen få tråder skal festes, også tror jeg at jeg må blokke det... Akkurat det byr på litt hodebry. Hvordan blokker man noe som er 1x1 meter? Noen som har et lurt triks på hvor jeg kan sette det fast?

Monday, April 11, 2011

♥ epla ♥

Dagens eplaforelskelser: 1. Lampe fra Brigg, 2. Pute fra Fjeldborg, 3. Bukse fra Jippiyes Marked, 4. Kjole fra Ingrid Riddervold Design, 5. Pute fra Plonka, 6. Sikksakkbånd fra g u r o, 7. Smekke fra Maganda, 8. Pung fra Handmade Vibeke, 9. Termos fra ApriCot, 10. Nattbord fra jannepålanne, 11. Ertepose fra almaPalma, 12. Lue fra Rarerina.

Tuesday, April 5, 2011

late dager i sola



IMG_5712


IMG_5704


IMG_5728


IMG_5783
Det har vært litt stille i bloggen i det siste, og det er rett og slett fordi vi har vært på ferie! Sol, varme, sand mellom tærne, iskaffe, lukten av solkrem..... lengter tilbake! Desverre var det litt sykdom i familien, begge ungene ble syke, og storebror fikk til og med ørebetennelse stakkars. Uansett er det de fine dagene man husker etterpå, og jeg skulle gjerne hatt ferie litt lengre. To uker går alt for fort! Herlig å ta det med ro, og ha fokus på å kose seg. Lillemor fant seg godt til rette i trilla som vi hadde kjøpt (en brukt Bugaboo Bee, virkelig flott ferievogn!), og storebror trivdes godt både i vann og sand. Vi voksne fikk tid til middager etter leggetid (take away er en fin oppfinnelse!), godt med litt voksentid sammen!