Tuesday, December 4, 2012

søte lille lue
Jeg har lenge hatt lyst å hekle denne lua. Mønsteret er fra bloggen Hva bier taenker, og denne lua er faktisk gjort på en kveld. Så hvis du har lyst å lage noe hjemmelaget til jul, men ikke aner hva, eller egentlig ikke har tid: Dette gjør du mens du ser TV en kveld! Bloggen som mønsteret er hentet fra er kjempefin, og virkelig verdt et besøk. Flere gratismønster er det også der Ü 
Dusken har jeg kjøpt fra Handmade by GEERTSEN.
Lille snuppa mi var veldig fornøyd med å få ny lue. Den har litt hull, så det er fint med en liten hettelue under Ü Takk til mine kontorvenninner for garnnøstet som jeg fikk i avskjedsgave!

Mønster: Hæklede huer barn/voksen fra Hvad bier taenker
Garn: 1 nøste Hexa fra Du Store Alpakka
Heklenål: 6,5 mm
Endringer: Heklet str 1 år til min 2-åring fordi garnet var litt tykkere enn det som er brukt i mønsteret. Heklet luen noen rader lengre.

16 comments:

 1. Så fien de var!! Takk for tipset - det mønsteret skal jeg sjekke ut :-) Jeg har luedilla for tida..

  ReplyDelete
 2. Den var veldig søt. Igjen - takk for tipset. Kanskje det gikk an å sy et slags fòr også så den ikke ble så kald ? Søt dusk - hva er den laget av?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er nok en pelsdusk, det der. Er litt ambivalent i forhold til å bruke pels fra dyr, men det går sikkert an å få tak i falsk pels også. Eller sy en selv! Jeg hadde faktisk ikke tenkt på at dusken var fra et dyr da jeg bestilte. Ikke det at jeg er helt imot pels heller, så lenge dyret har hatt det bra, og at kjøttet også skal ha blitt benyttet til mat, som lammeskinn for eksempel.

   Delete
 3. Herlig lue til lillefrøkna :) Er så fint med sånn dusk på luer synes jeg...og har samme pelssyn som deg, altså: kun hvis dyret har gått fritt eller levd et normalt liv på en gård, og hele dyret utnyttes. Fint med fake også ;)

  Måtte sjekke hva som stod på siden der du kjøpte dusken, for de har jeg også egentlig hatt lyst på. Utover at hun kjøper ferdige skinn og lager pompomene av det, så står det dessverre ikke mer om bakgrunnen til pelsene :( Det pleier jo ikke bestandig love godt.....uten at jeg skal si noe mer, for jeg vet ikke hvor skinnene kommer fra......Bet meg riktignok merke i at hun kjøper såkalte eksklusive pelser av f.eks blårev. Hvis blårev i Danmark er det samme som her i Norge (egentlig fjellrev), så er den så eksklusiv at den faktisk står på rødlista i Norge, Sverige og Finland og er utrydningstruet :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, dusken er kjempefin. Og jeg sjekket ikke nøye nok før jeg kjøpte... Kanin er ihvertfall ikke utrydningtruet får jeg vel trøste meg med, og krysse fingrene for at resten av dyret også ble brukt til noe nyttig.

   Delete
 4. Så fin lue :)
  Med den søte kanindusken på ble den kjempefin !
  På en kveld sier du..ja ja jeg bruker nok noen kvelder til, he he ;)
  Lue er et "must" om dagen.

  Janne

  ReplyDelete
 5. Hei!
  På din tidligere blogg har du bilde av en heklet bukse du har laget. Også har du lagt til link på oppskriften, men denne siden finnes ikke lenger.. Har du fremdeles oppskriften?
  Ha en fortsatt fin kveld:)
  -Frida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Frida. Tror kanskje det må være denne buksa du mener: http://www.crochetville.org/forum/showthread.php?t=108032 Hvis det ikke ser rett ut, må du gjerne gi meg linken til buksa i min gamle blogg, så skal jeg se på den! Har ikke så god husk at jeg er helt sikker på hvilken du mener...

   Delete
  2. Så det er denne oppskriften du har fulgt ja :) da skal jeg prøve! Tusen takk for hjelpen! Bloggen din inspirerer meg!

   Delete
  3. http://hobbykroken.blogdrive.com/archive/99.html her er linken på buksen! Har du i tilfelle oversatt den?

   Delete
  4. Takk for det! Det blir jeg glad for å høre Ü Hvis det ikke ser ut til å stemme med dette mønsteret, så er det nok ei bukse jeg har improvisert. Hvis du er ute etter heklemønster til baby kan jeg anbefale Babyhæklet av Sys Fredens (der er det ei heklet bukse)eller Blødt til baby av Sidsel Sangild (der er det ei kjempefin bukse! og mye annet fint).

   Delete
  5. Ja, det stemmer, det er det mønsteret jeg har gitt deg link til. Jeg har nok ikke ovrsatt det nei, beklager. Har bare heklet i vei "på engelsk". Du finner nok ordlister, f. eks. hos garnstudio. Bare husk at det er forskjell på amerikanske og britiske mønster, dette er et amerikansk. Ellers er bøkene jeg anbefalte deg over her på dansk, kanskje mindre vanskelig?

   Delete
 6. For en helskjønn lue:-)Så bra du fikk brukt garnet!

  ReplyDelete
 7. Sikke fin huen er blevet:)
  Tak for de fine ord og link. Det er dejligt at se de fine resultater af mine opskrifter.
  Hav en dejlig weekend
  */Cecilie

  ReplyDelete
 8. Yes i am totally agreed with this article and i just want say that this article is very nice and very informative article.I will make sure to be reading your blog more. You made a good point but I can't help but wonder, what about the other side? !!!!!!THANKS!!!!!! Johaug

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!