Friday, April 29, 2011

hvor kommer den fjøslukta fra?Tusen takk for gode tips til garnvalg da jeg spurte om hjelp. Valget er tatt, etter mye frem og tilbake (jeg kan vel sies å ha avgjørelses-vegring...). Jeg fikk tips om angora-tweed fra Drops, som er et utgått garn. Tilfeldigvis hadde jeg liggende endel nøster, så jeg tenkte det kunne være en mulighet. Jeg regnet på det, og fant ut at jeg muligens hadde akkurat nok. Men hva da, hvis jeg helt på slutten akkurat skulle mangle et nøste? Så jeg feiget ut, og bestilte Pickles Alpaca/Wool. Rett etter bestilling letet jeg allikevel frem Angora-Tweeden, og prøvde det alene og med kid mohair. Fikk skikkelig lyst å strikke genseren i Angora Tweed alene, men da måtte jeg ned i pinne størrelse, ergo ville jeg bruke mer garn. Da Pickles-garnet kom viste det seg at det passet perfekt med strikkefastheten, og i påska begynte jeg på mitt første store strikkeprosjekt til meg selv! Etter å ha strikket noen omganger, spredte det seg ei velkjent lukt rundt meg. Hmm...det lukter sau her! (jeg vokste opp på gård Ü). Garnet er i fargen Enkel Latte, det er mykt og godt, men det lukter altså sau. Og ja, jeg vet jo at ulla kommer fra sauen, og jeg har ikke noe imot fjøslukt (i fjøsen), men jeg vil helst ikke at garnet, og ihverfall ikke plagget skal lukte sau. Så nå håper jeg at lukta går vekk i vask. For skulle jeg bli litt varm i genseren, så vil jeg nødig lukte sau!

2 comments:

  1. Skikkelig herlig garn, Guro - men skjønner deg angående sauelukt! Du får prøve å google litt, kanskje det ligger noen gode råd der ute. Jeg tror lukta vil forsvinne etterhvert - kanskje etter en lett vask (eventuelt med ullvaskemiddel med lukt?) og en god tørkerunde ute i frisk luft :)

    Lykke til, gleder meg til å se ferdig resultat.

    ReplyDelete
  2. God helg du også! Har vært i det anglofile hjørnet i dag jeg, etterpå ble det sol og middag ute i kolonihagen:) Håper du blir kvitt lukta, så blir nok dette bra.

    ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!