Saturday, March 12, 2011

garnvalg? hjelp!


Denne genseren, Retstrikket bluse på tværs av Lene Holme Samsøe, ser både fin og enkel ut, og jeg tenkte at jeg kanskje skulle svinge strikkepinnene litt når nepalteppet er ferdig. Problemet er garnvalg. I mønsteret er det brukt èn tråd Sisu og èn tråd Kitten Mohair fra Sandnes garn. Strikkefastheten er 10 masker = 10 cm i bredden med en tråd av hver på pinne nr 9 (rettstrikk). Problemet jeg har er Kitten Mohair! Liker at det er så lett og "fluffy", men liker ikke at det er 50% acryl. Har tenkt på mange alpakka-garn jeg kunne tenke meg å bruke, men er redd det ikke er et bra valg siden alpakka har en tendens til å bli veldig tungt. Noen som har forslag? Noen som har laget denne genseren? Med annet garn kanskje? Har bare sett èn annen versjon på Ravelry, og den var nydelig! Men garnet var totalt ukjent for meg. Så: HJELP!

7 comments:

 1. Jeg liker ikke Kitten Mohair heller :)
  Mulig du kunne bruke Angora Tweed? Det er blant mine favoritter. Kan hende du evt. må gå opp en størrelse for å få det til å passe. Men av bildet ser det ut til å være omtrent samme effekt som dette garnet gir. Altså det alene.

  Du kan også prøve å bytte ut Kitten med Kidsilk Haze eller Plumet (Rauma, tror jeg), men begge de to er nesten umulige å rekke opp, og antakelig litt for fluffy.

  ReplyDelete
 2. Kan desværre ikke hjælpe med garn, men vil bare lige sige tak for link. Den er rigtig pæn og ser mulig ud for en strikke-novice som mig :-)

  Mvh Sidsel

  ReplyDelete
 3. Hei! Denne likte jeg også! Har du sjekket om du kan bruke Drops Vienna eller Vivaldi? Begge er blandingsgarn, men hovedsaklig mohair. Sjekk dem på www.garnstudio.no så kan det jo hende at det går!
  Lykke til. Gleder meg til å se hva det blir!
  Ha en fortsatt fin helg!

  ReplyDelete
 4. Evt Sandnes Silk mohair? Silke, mohair og ull? Litt begrenset fargeutvalg, men endel i pastell.

  (Jeg er forresten ikke så glad i Sisu heller, det er jo nylon der og)

  ReplyDelete
 5. Takk for tips folkens!
  Fikk noen nye idèer til garnvalg nå Ü Visste forresten ikke at Sisu inneholder nylon, så da blir det egentlig å finne en helt ny kombinasjon. Jeg må definitivt komme meg til en garnbutikk snart. Jeg bare lurer på hvorfor nesten alle byens garnbutikker er så vanskelig å komme inn i med vogn? Helt forferdelig! Jeg liker ikke når jeg må be om hjelp til å løfte vogna inn i en butikk.
  Uansett, takk for tips! Kommer nok til å bruke litt tid på valg av garn, men dette er et strikkeprosjekt jeg virkelig vil ta fatt på.

  ReplyDelete
 6. For en utrolig nydelig genser! Fikk skikkelig lyst til å strikke nå, merket det i hele meg! Takk for at du delte :) Gleder meg skikkelig til å se din ferdige!

  ReplyDelete
 7. En tråd drops alpaca og en tråd drops vivaldi. Det prøver i alle fall jeg på.

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!