Saturday, August 7, 2010

miljøvennlig hverdag?

Jeg vil ikke påstå at vi er spesielt miljøbevisste, bortsett fra å sortere søppel så er det ikke mange bevisste ting vi gjør for å spare miljøet. Jeg liker å handle økologisk mat, men det er ikke så lett i Norge som jeg opplevde at det var i Tyskland. Der hadde faktisk nærmeste matbutikk utelukkende økologisk mat. Nå har vi investert i tørketrommel, og selv om vi betalte litt mer for en tørketrommel som brukte litt mindre energi, så kan det vel ikke betraktes som en miljøvennlig investering... Uansett, vi fikk faktisk ikke tørket klær nå på sommeren, det harvært alt for fuktig vær, og klærne har rett og slett ikke blitt tørr. Stua vår har sett ut som et stort bomba klesskap, og klær har hengt til tørk på alle ledige plasser. For en lettelse å få en tørketrommel i hus! Så når vi ikke er spesielt miljøvennlige når det kommer til tørking av klær, så kan vi ihvertfall være litt miljøvenllige når det kommer til vasking! Jeg har lenge hatt lyst til å prøve Crunchy Clean vaskemiddel, et 100% naturlig vaskemiddel. Jeg bestilte to forskjellige fra Eddabedda, og de kom i posten noen dager senere. De lukter SÅ godt, jeg valgte en pose med "Monkey Fart" (banan-sukkertøyaktig lukt) og en med "Vanilla-Lavender Essential Oil blend", og begge lukter fantastisk godt. Og jeg var veldig glad for å oppdage en norsk nettbutikk som solgte disse: Eddabedda. Anbefales!
Og når jeg først er inne på å være litt mer miljøvennlig, så har jeg også kjøpt inn badebleier til gutten min. Har hørt mye bra om ImseVimse badebleien, og den kjennes veldig bra ut. Har ikke fått testet den så langt. Bestilte denne fra Bleieboden, som jeg har kjøpt litt fra før (blant annet noen tøybleier, som vi absolutt burde ha brukt mer av!).

swimming diaper

Så vi er kanskje ikke så flinke når det kommer til miljøbevissthet, men vi vil gjerne bli bedre Ü

I am currently testing a 100% natural detergent, and I love the fragrance I have ordered, Cruchy Clean Monkey Fart and Vanilla-Lavender Essential oil blend.

5 comments:

 1. Så glimrende tips - det må jeg prøve! Har testet ut miljøvennlig vaskemiddel før, og det luktet ikke noe særlig godt. Men dette hørtes jo helt supert ut! Takk for tips!

  ReplyDelete
 2. Så herlig at du har begynt å blogge igjen:) Jeg fikk lyst å kjøpe "Monkey -fart" med en gang, hørtes ut som det kom til å bli en lek å vaske tøy bare av den grunn.

  ReplyDelete
 3. fantastiske tips! Takk ;)
  God helg,
  MissH

  ReplyDelete
 4. Gutta har også hatt den typen imse vimse-badebleie, og vært veldig fornøyde! :) Kjekt å gjøre noe for å spare miljøet selv om man synder på enkelte punkter... Hilsen en annen trommelsynder. ;)

  ReplyDelete
 5. Alle monner drar...! -er det ikkje det det heiter? I alle fall betre å gjere litt enn ingenting!

  Kosar meg med bloggen din og med alltid fine bilder! :) Herleg!
  Fekk testa ut Etsy-lenkene dine, og fekk flytta litt på paypalpengane..hihi! Moro!

  ReplyDelete

Hei! Takk for at du tar deg tid til å kommentere Ü Det blir jeg så glad for!