Wednesday, January 30, 2013

ny hals med hint av neon (PS. Husk blogglotteriet mitt!)



Jeg har sydd noe, til meg selv! Da jeg så dette stoffet på Stof2000 visste jeg at jeg ville lage en stor hals av det. Stoffet ble kjøpt, og skråbåndet fant jeg på Panduro (et lite hint av neonrosa måtte til!). Stoffet er for lenge siden utsolgt, ikke så rart, det er utrolig mykt, tynt og fint! Jeg kjøpte stoffet i oktober, og først nå har jeg gjennomført idèen. Det går ikke så fort i svingene, med andre ord. Men jeg er SÅ fornøyd. Dette er noe jeg ville kjøpt hvis jeg så det i en klesbutikk, uten å nøle. Dette må forresten være noe av det enkleste man kan sy til seg selv eller i gave! Jeg skal lage flere (bare ikke i samme yndlingsstoff *snufs*).

PS. Husk blogglotteriet mitt hvor dere kan vinne ei heklebok! Trekkes på mandag.
PPS. Fletta jeg har på bildet er verdens enkleste å få til, se fremgangsmåte her.

Saturday, January 26, 2013

BLOGGLOTTERI: Vinn en heklebok!


Det er på høy tid å vise at jeg setter pris på alle dere som leser og kommenterer på bloggen min. Tusen takk! Uten dere, ingen blogg! Jeg hadde et utrolig hyggelig cafèbesøk med forfatteren av denne boka, Sidsel Sangild, som har både nettbutikk og bloggen På krogen. Hun har gitt ut flere bøker, bare ta en titt i nettbutikken hennes. Jeg har vel flere ganger beklaget meg over mangelen på heklebøker? Og jeg er så glad for at noen vil legge så mye arbeid ned i å lage mønster, som kan deles med resten av verden. Denne boka har jeg selv, og jeg holder faktisk på med kjolen på forsiden, og hvis dere vil se flere eksempler fra boka, se her! Og denne boka fikk jeg altså for å gi bort på bloggen i en liten byttehandel (som gikk veldig i min favør vil jeg påstå!). Dere får se senere hva jeg kjøpte til meg selv!

Og hvis du vil delta, så har jeg følgende regler:

1 lodd for å kommentere på dette innlegget
1 lodd for å bli følger av bloggen min
1 lodd for å linke til blogglotteriet fra blogg/facebook
Tilsammen kan man samle 3 lodd. Si ifra i kommentaren hvor mange lodd du har.

Alle kan delta (boka er på dansk, og er veldig grei å forstå for oss nordmenn også), men har du ikke egen blogg så må du legge igjen en e-postadresse, så jeg kan få tak i deg. Håper det er noen som vil være med! Jeg trekker 1 heldig vinner den 4. februar.

Tuesday, January 15, 2013

blir du fristet av salg i januar?


Jeg kan med sikkerhet si at jeg ble veldig fristet av salg i etsybutikken Frau Svensson som eies av Ulla (Lullaby & La La). Ikke nok med at hun selger de mest fantastiske retro-stoffer, men hun har altså salg nå! Disse er mine små skatter, og jeg er spesielt begeistret for det gule stoffet med blomster på Ü

Saturday, January 12, 2013

kanskje påskeharen kan komme å rydde vekk jula?



Jeg er kanskje i overkant treg med å rydde vekk jula, men riktig SÅ sakte går det ikke. Men det slo meg da jeg tok pynten av treet, at mye av pynten var hjemmelaget. Så da må det vel være lov å vise frem, selv om jula er over for denne gang? Eikenøtthatter på fimo-kuler, med en bokstav på hver kule (G-O-D-J-U-L), lenke laget av piperensere istedet for papir, to konfektformer limt sammen med glitterklistremere på (glittermerkene er fra Inkkit), også 4 søte små ekorn av tre (ikke akkurat hjemmelaget, men kjøpt fra TimberGreenWoods). Og til slutt må jeg nevne de fine figurene jeg kjøpte fra den danske etsybutikken Spagat, like fine til hverdags som til jul! Søt, ikke sant? Tipset om disse fikk jeg fra Rappedikke, og måtte bare bestille noen til meg selv med en gang!

(Bilde lånt fra Spagat)

Wednesday, January 9, 2013

se mine (ønske)kjole


Photo: Shabby Apple


Photo: Modcloth


Photo: Ruche



Photo: Lace affair

Jeg liker kjoler som ser litt vintage/retro ut. Skulle gjerne hatt et helt klesskap med gamle kjoler, men jeg synes det er vanskelig å finne på bruktbutikker og loppemarkeder. Dessuten er det ofte ganske små størrelser hvis man først finner noe man liker. Da blir redningen nettbutikker som selger vintage-inspirerte kjoler. Over her er det linker til de butikkene jeg liker best. Av disse har jeg bare bestilt fra LaceAffair (gjett om jeg var bittelitt flau når jeg hentet pakken på posten? "Det er en kjole altså!!"). Men jeg drømmer om flere kjoler, og blir ofte veldig fristet! Har du noen gode nettbutikker som selger vintage-inspirerte klær å anbefale? Bildet under her viser kjolen som jeg har.

Photo: LaceAffair


Monday, January 7, 2013

sukkertøyfarger



Fine pastellfarger til håret, laget på en liten halvtime. Det er så fint å ha slike på lur som smågaver, men jeg har en mistanke om at alle disse forsvinner til ei lita pynteglad jente Ü Av og til er det utrolig fint å lage noe på 1-2-3, og da er dette et veldig passende prosjekt. Slike hårspenner i alle farger finner dere hos Colorhouse på Etsy, og blomster til å lime på finnes i utrolig mange varianter, bare gjør et søk på etsy. Og vips, så har dere også hårspenner på 1-2-3!

Tuesday, January 1, 2013

et kreativt tilbakeblikk




Året 2012 har vært et passe kreativt år, med mye som har skjedd ellers i livet også. Jeg er glad for at jeg faktisk strikker litt igjen, og håper jeg kan få til litt mer med symaskinen i det nye året. Når jeg ser på bildene fra året som gikk, slår det meg at jeg også har gjort endel andre ting: julepynt, hårpynt, perling og slikt. Og det er egentlig sånn jeg liker å ha det, litt variasjon setter fart på kreativiteten! Jeg ser at fargetemaet ikke har vært like ensformig som i fjor, og at neon(rosa) er tilstedeværende i overraskende mange av mine prosjekter... Kan ikke love at neon forsvinner helt i året som kommer heller, men akkurat nå føler jeg meg faktisk litt fargeforvirret. Det er lenge siden jeg ikke har hatt en klar favoritt, så det blir spennende å se om jeg får en ny yndlingsfarge i 2013. Godt nyttår!