Monday, May 28, 2012

heklet+sydd til mitt nye lille tantebarn






Denne idèen har bodd lenge i hodet før den ble realisert. Det finnes nok mange lignende, for dette er en veldig enkel idè til en søt heklet og sydd kjole. Stoffet har levd som gardin i USA på 70-tallet i sitt forrige liv.   Kjolen er laget i størrelse ca 1,5 år, så det er ennå ei god stund til mitt nye tantebarn kan bruke den. Men det er fint å lage noe helt for seg selv i gave, og da synes jeg også det er fint at den kan vare ei stund. Mammaen (og pappaen) var henrykte, og lillepia kan snurre rundt i den og ha glede av den om litt over ett år Ü
Ravelry link: the curtain dress

Wednesday, May 16, 2012

KoolAid kan brukes til så mangt


Lekedeig får fin farge (og god lukt, kan være både en fordel og en ulempe) med en pose KoolAid. Denne lekedeigen var populær i vår heim ihvertfall, myk og god å jobbe med.
Oppskrift på lekedeig:
2,5 dl hvetemel
2,5 dl vann
1,25 dl salt
1 ss Alun (kan kjøpes på apoteket)
1 ss olje

Bland det tørre, ha i vannet og oljen og kok på middels varme til det får fast form (rør så det ikke svir seg).
Legg på bordet og kna den mens den fortsatt er varm (dette er nesten det beste  med hele prosessen), og kna inn mer mel hvis den er klissete. For å farge deigen kan du bruke en pose KoolAid, jeg hadde pulveret i det tørre. Ellers kan man fint bruke matfarge også. Glitter kan også tilsettes for å få en spennende deig! Det skal vi prøve neste gang.

 



Å farge ull med KoolAid er også mulig. Kok opp vann, ha i pulver, legg ulla/garnet/ullklærne oppi (de må være våt på forhånd). Rør forsiktig til all fargen er tatt opp, og la det ligge i vannet til det har kjølt seg litt ned. Jeg synes ikke fargen blir så jevn, men sjarmerende kan man kanskje kalle det? Denne bodyen er farget med 2 poser mango og 1 pose *husker ikke* (brungul farge).


Dette garnet farget jeg for flere år siden. Her er tipsene jeg brukte fra Knitty.com.




Vi har også prøvd oss på lekeslim, eller monstersnørr som storebror gjerne ville kalle det for. Vi brukte fremgangsmåten til Rusta upp. Jeg vet ikke om det er KoolAid'en som gjorde det, men vi klarte ikke å få slimet fast nok, det ble litt vel klissete! Jeg har kanskje ikke nevnt at KoolAid er en veldig sterk farge? Det er jo faktisk egentlig et slags saftpulver! Ufattelig surt, så det må tilsettes store mengder sukker før det kan drikkes. Men supert, fordi man ikke trenger å tilsette syre til fargeprosessen. Men uansett, det setter farge på det meste. Og her ser dere resultatet etter en halvtimes lek med monstersnørret.... Fine blå hender og negler bare noen dager før 17. mai..... hvis jeg skal se positivt på det så trenger vi bare å supplere med rødt og hvitt, så er 17. mai-fargene inntakt....! Lekedeigen ga forresten ikke samme resultat på hender og negler. Og hvis du ikke har ei snill venninne som tar med KoolAid når hun har vært en tur i hjemlandet (selges såvidt jeg vet ikke i Norge, men i matbutikker i USA), så selges det online fra denne butikken: Koolaidworld.
Og hvis du ble mer nysgjerrig på KoolAid, og hva man kan gjøre med det, avslører et raskt søk på Pinterest flere spennende prosjekter.

Monday, May 7, 2012

en elefant kom marsjerende






Jeg spurte mamma pent om ikke hun kanskje hadde litt jerseystoffer liggende? Dette er noen av stoffene hun kom med! Elefantstoffet husker jeg veldig godt fra stoff og stil for noen år siden, jeg vurderte å kjøpe litt, men tok til fornuft siden jeg aldri ville komme til å sy i elastiske stoffer.... Av og til er jeg alt for fornuftig! Og av og til er jeg det ikke.. (som da jeg kjøpte noen meter med gult stoff fra reprodepot, uten å ha symaskin! Og det er jeg jo glad for at jeg gjorde, ellers hadde jeg ikke fått sydd denne søte kjolen :). Men, tilbake til luene, de lager seg nesten selv føler jeg, og det kommer nok flere før dilla er over! Vil du lage ei slik lue? Jeg har brukt fremgangsmåten til Fargebarn, utrolig enkel! Modellen var forresten høyst uvillig, så det ble med det ene halvveis brukbare bildet.

Wednesday, May 2, 2012

kan det bli for mye av en god ting?


En ny ladning med hårpynt og ringer, kan man få nok? Det er jo så greit å ha liggende til gaver, både til bursdager og til noen man setter pris på Ü Hårklipene er kjøpt fra Colorhouse på Etsy. Og hvis produksjonen fortsetter må jeg vel begynne å selge?