Monday, December 31, 2012

takk for året som gikk, velkommen til det nye!


Da sier vi snart farvel til 2012, og velkommen til 2013! Året som har gått har vært spennende og full av utfordringer. Og det nye året blir nok ikke mindre spennende! Halve året skal tilbringes i Danmark, og jeg håper jeg kan ta dere litt med rundt på det vi opplever her. Jeg håper også at blir flinkere til å disponere tiden min, så det blir tid til flere kreative krumspring. For det er nå jeg har muligheten til det! Jeg vil si tusen takk til dere som har fulgt meg og lagt igjen koselige kommentarer, det vil komme en liten blogg-gave på nyåret Ü Og en årskavalkade er vel også på sin plass! Da gjenstår det bare å si godt nyttår til alle dere søte som er innom bloggen min!

Tuesday, December 18, 2012

flere julefjær



En ny utgave av den enkleste juledekorasjon, denne gang gyldne fjær med gullglitter og sort silkebånd. Ser ganske eksklusivt ut! Litt artig å se hvor forskjellig uttrykk det er på samme idè. Like enkelt og billig :) Fjærene har jeg bestilt fra etsy denne gang. Her løper tida fra oss, og sykdom har også lagt en demper på juleforberedelsene. Heldigvis er det bare vår lille familie som skal feire her i Danmark, så det er ikke så store forberedelser som skal til. Juletreet ble kjøpt i går, så da gjenstår bare noen få viktige julegaver, litt baking og vasking, også kan jula komme Ü Det skal nok gå bra!



Thursday, December 13, 2012

nisseluer i full fart



 

Det skulle være nissefest i barnehagen, og da jeg skulle gå fra ungene på morgenen sa storebror: "Men du skulle jo lage rød nisselue til oss, den må vi jo ha til julsefesten...." (han har blånisselue, men blånisser finnes ikke i Danmark!). Hvorpå mammaen sier: "Ingen problem, du skal få rød nisselue til julsefesten." Hvor kom det fra? Hjem i full fart, dra frem symaskinen, som var passe gretten og støvete fordi den ikke hadde fått komme frem før nå, og finne frem stoffet som var kjøpt inn til nisselue-prosjekt  (jeg hadde jo goooood til til jul ennå!). Og etter litt måling, klipping og kløing i hodet, tok disse to nisseluene form. Stoffet er fra Stof2000, og jeg brukte samme fremgangsmåte som her, men selvsagt med lang spiss. To glade nisseunger på julefest ble resultatet Ü Av og til trenger man et lite spark for å komme igang igjen!


Thursday, December 6, 2012

tips til juleverksted 2: gjenbruks-svibelpotte




Dette er jo virkelig så veldig veldig enkelt, og mulighetene for variasjon er uendelig! En tom hermetikkboks, fint papir eller tapet og litt bånd, og man har en kjempefin og personlig svibelpotte. 
bareWunderbar hadde en liten DIY i fjor før jul, og jeg har sett flere fine eksempler ellers i bloggland. Tapeten her er fra Retrovilla, og båndet fra Stof2000. Og når jeg først er inne på tapeten fra Retrovilla, så må jeg jo bare vise frem skyen som jeg og ungene lagde av ei pappeske (dekorasjon til barnerommet på budsjett!):


Tuesday, December 4, 2012

søte lille lue




Jeg har lenge hatt lyst å hekle denne lua. Mønsteret er fra bloggen Hva bier taenker, og denne lua er faktisk gjort på en kveld. Så hvis du har lyst å lage noe hjemmelaget til jul, men ikke aner hva, eller egentlig ikke har tid: Dette gjør du mens du ser TV en kveld! Bloggen som mønsteret er hentet fra er kjempefin, og virkelig verdt et besøk. Flere gratismønster er det også der Ü 
Dusken har jeg kjøpt fra Handmade by GEERTSEN.
Lille snuppa mi var veldig fornøyd med å få ny lue. Den har litt hull, så det er fint med en liten hettelue under Ü Takk til mine kontorvenninner for garnnøstet som jeg fikk i avskjedsgave!

Mønster: Hæklede huer barn/voksen fra Hvad bier taenker
Garn: 1 nøste Hexa fra Du Store Alpakka
Heklenål: 6,5 mm
Endringer: Heklet str 1 år til min 2-åring fordi garnet var litt tykkere enn det som er brukt i mønsteret. Heklet luen noen rader lengre.

Saturday, December 1, 2012

kakemenn i boks





Julestemninga lar visst vente på seg. Jeg som vanligvis er veldig "julete" allerede på slutten av sommeren... Kanskje det er mangelen på snø som gjør det? Eller det at sola fortsatt skinner hver dag? Denne uka kom ihvertfall første slag julekaker på plass. Nå må det virkelig "jules" de neste ukene, så den rette stemninga kommer på plass fort Ü Har dere andre julestemning i bøtter og spann? Jeg tar veldig gjerne imot tips til billig julepynt som kan lages, ellers ender vi kanskje opp med et lite juletre fullt av fjær med glitter på!