Thursday, October 25, 2012

innhøsting + "DIY" (og litt om å få en nøtt i hodet!)


Innhøstingen for oss består normalt av å plukke bær, men i år har vi plukket nøtter og "nøttehatter".  Vi har også plukket kastanjer, og det var nesten med helsa som innsats. Jeg visste ikke hvordan kastanjer så ut med skallet på, men hjelpes! De har jo pigger! Vi var ute og gikk tur, og fant kastanjer langs stien. Vi plukket litt, og så at det antakeligvis snart ville komme litt regn. Da regndråpene begynte å falle, kom det også vindkast, og vi søkte ly under et tre. Plutselig begynte det å hagle kastanjer! Store greier med pigger altså, som haglet fra trærne. Vi måtte bare ta beina fatt og løpe, mens vi beskyttet hodet til ungene Ü Men vi fikk med oss endel kastanjer! 
Men over til nøttene på bildene her. Jeg fikk god hjelp av ungene til å plukke "nøttehatter" fra eikenøtter. Har lenge sett på etsy fin julepynt laget av slike. Hadde aldri trodd at jeg skulle få oppleve å kunne plukke dem selv. Og nå angrer jeg på at vi ikke plukket mer! Men vi har nok til å lage mye julepynt ihvertfall.  Da jeg så at Søstrene Grene hadde fått inn ullkuler i litt dusere farger, kjøpte jeg et lite lager. De er kanskje litt store til formålet, men fargene er så fine!
Så en enkel DIY: "nøttehatter" + lim + ullkuler = pyntenøtter
Dette er absolutt noe som er greit å gjøre sammen med ungene. Mine var ihvertfall veldig glad for å få være med og hjelpe med alt fra innhøsting til liming.
Jeg vurderte litt om jeg kanskje skulle kjøpt fimoleire i fine farger, og lagd kuler som passet, det tror jeg også kunne vært fint!


Jeg var innom Stof2000 og kjøpte litt stoffer. Synes disse småblomstrede er så fine! Skulle gjerne hatt dem i brun/retrofarger også. Og revestoffet var virkelig søtt! Det orange stoffet (under) har jeg fått av J. med bloggen momoko (takk!). Nå gjenstår det bare å finne frem symaskinen Ü




Monday, October 22, 2012

"ikke bare de voksne som skal få lov å være kreativ" tenkte hun...



Jeg har kjøpt noen puter på ikea for å ha et enkelt kreativt prosjekt med tekstiltusjer, etter tips fra min kontorvenn Alice. Jeg begynte pent og pyntelig med ei pute en ettermiddag, og viste den frem til ungene. "Se så artig! Jeg fargelegger ei pute." Så ble jeg avbrutt av storebror som trengte hjelp. Jeg la vekk tusjen, laaaaangt utenfor rekkevidde for lille S. (trodde jeg). Etter noen minutter kom lille S. gledesstrålende med den største puta. "Se puta, se puta!" Og dermed var den også dekorert! Og heldigvis hadde hun klart å bare tusje på puta, og ingen andre steder. Men når jeg tenker meg om var det kanskje en anelse dumt å vise frem at det går an å tegne på puter...?


Monday, October 8, 2012

cph








 Himmel og hav, å vandre rundt langs Strøgets gater en helt vanlig formiddag, det føles som å være sluppet fri i en skattekiste! Jeg kikket innom alt for mange fristende butikker, endte opp med å bli totalforvirret, og kjøpte neste ingenting... Fordelen er jo at jeg kan dra tilbake når jeg måtte ønske Ü Retrovilla ble så fristende for meg at jeg kjøpte en meter tapet uten å vite hva jeg skal bruke det til, det samme gjelder de to søte håndtakene. For en fin liten butikk! Med et enormt utvalg gamle tapeter. Selvfølgelig er det allerede viden kjent i bloggland, men det er jo noe helt annet å stå der og se på alle de fine tapetene. Rett over her ser dere "rotehjørnet" i butikken, som jeg syntes bare var veldig sjarmerende. Den eneste andre plassen jeg kjøpte noe var Sommerfuglen. Jeg hadde håpet å finne Madelinetosh-garn der, men det hadde de ikke, så da ble det med et nøste dyrt nesten-neonrosa angoragarn fra BCgarn.
Tusen takk til dere som har lagt igjen kommentarer på forrige innlegg. Tenk at jeg er så heldig at noen faktisk leser bloggen, selv om jeg har vært en usedvanlig slapp blogger i det siste... Jeg tar gjerne imot tips til hva jeg burde se, gjøre og hvilke butikker som er verdt et besøk!