Tuesday, May 25, 2010

herlige farger og inspirasjon



Vintage fabric

Vintage fabric scraps

Stoff og stil fabric

shopping from maganda

New sewing books
En liten kavalkade med nyanskaffelser! Herlige farger, retrostoffer og litt nye stoffer, og to skinnende nye sybøker. Inspirasjon skal det ihvertfall ikke mangle på!
Retrostoffene bestilte jeg fra Maganda for å lette flyttelasset hennes, og hun hadde til og med slengt med masse små stoffbiter på kjøpet. Ser for meg søte lapper eller lommer på fremtidige kreasjoner. Den lille karen med sekk og lue på er en Maganda-kreasjon som skal være gave. Måtte bare ta bilde av det fantastiske Jon Blund-stoffet, tenk å få kloa i noen meter med slikt stoff!
Stoffene av nyere dato er fra stoff og stil. Litt irriterende at jeg ikke fikk det ene stoffet jeg hadde bestilt, siden det var hele grunnen til at jeg bestilte i utgangspunktet. Kjenner jeg blir litt irritert over praksisen med at hvis de ikke har noe på lager, så må man bare bestille det på nytt.... Jeg får vel gjøre et nytt forsøk!
De to sybøkene kan jeg virkelig anbefale, begge er stappfulle av fin inspirasjon. Så nå drømmer jeg om litt tid ved symaskinen Ü

Vintage fabrics, some new and wonderful sewing books. Now I dream of a day together with my sewing machine!

Wednesday, May 19, 2010

inspirert, men akk så tiltaksløs...

Jeg ser mye inspirerende rundt omkring for tiden, men det er noe med meg og vår.... Lysten til å gjøre håndarbeid forsvinner med stigende temperaturer og fuglesang. Jeg vet at dette er et kjent fenomen i bloggverden, særlig for de som blogger om håndarbeid. Men jeg ser allikevel mye spennende og inspirerende! Som Sue's hexagon baby sweater. Den ser jo ikke mindre enn genial ut!  Hvordan kommer man på slike idéer? Bildene er hentet fra den evig inspirerende Sarah London, som bruker de friskeste farger på sine heklerier.
Photos from Sarah London


Alicia Paulson har igjen isnpirert meg med sine kreasjoner, har dere sett hennes Tulipfield kjoler (Anneke, Saskia og Mina)?  Og en god nyhet om disse kjolene er at hun jobber med mønster til dem! Gleder meg Ü
Dessuten syntes jeg den første utgaven av gratismagasinet (!!) til fryd+design var utrolig  flott! Blant annet  med fremgangsmåte til å lage den lille kjolen med heklet topp.
Men som sagt, det å faktisk sette seg ned med heklenåla er rett og slett litt vanskelig for tida... Jeg har ei lita lue på gang, etter en idè fra ei strikkeoppskrift, og det ser nærmest ut til å bli et evighetsprosjekt.

Så vil jeg gjerne takke Simsalabim for blogg-award! Det er ikke alltid jeg sender slike videre, men jeg setter utrolig stor pris for utmerkelsen!

Feeling very inpired, but nothing gets done... I think it is spring, I always find it hard to sit down and do something crafty when spring arrives! But as I said, I am feeling very inspired. By Sue's hexagon baby sweater, and the wonderful photos from Sarah London. By Alicia Paulsons Tulipfield dresses. And by the new free magazine from fryd+design!

Wednesday, May 12, 2010

multibokser til glede

Det er ei stund siden disse kom i hus, men de har blitt stående sammen med en haug med ikea-bokhyller i påvente av "montering". Det er selvsagt ingen sak å brette dem, eller "snekre og bråke" som Melkeskum Jr. så fint uttrykte det! Noen få brett, og boksene var klar til bruk. De kan brukes til å oppbevare leker i (eller det man måtte ønske egentlig, for eksempel garn!), barn kan bruke dem som krakk. Min toåring så straks potensialet for å bygge tårn med store klosser, og han klarte også å stable to oppå hverandre uten problemer (den tredje måtte han ha litt "lelp" til). Boksene har også tall, bokstaver og bilder på, og vi hadde en lang seanse med "hvem sin bokstav er det?". I tillegg er de laget av resirkulert papp, så da har jeg også god samvittighet! En annen gevinst var at poden faktisk syntes det var veldig artig å sortere leker, så da ble det plutselig litt orden i sakene også.
Boksene er forresten kjøpt fra Mushroom.no, som i tillegg til disse boksene også selger andre ting til barn laget av papp (i tillegg til mye annet spennende: stoffer, japanske håndarbeidsbøker, bruktfunn, jeg kunne fortsatt med ei lang remse her :)

These multiboxes are perfect for kids: storing for toys, seat for children and a learning tool! I bought mine at Mushroom.no, and my two year old loves them!

Tuesday, May 4, 2010

soppinvasjon av den gode sorten!


Den siste måneden har det dumpet diverse spennende ting ned i postkassen vår. Denne soppen bestilte jeg fra Den Gode Feen, og jeg er superfornøyd! Den var jo egentlig ment for barnerommet, men jeg synes den er så fin at jeg gjerne skulle hatt den i stua. Gutten min sleper rundt på den, så det spørs bare om ikke mamma må gi slipp på den? Har dere forresten sett de fine elefantene som Feen har tryllet frem i det siste? Kanllfine!

Fabric mushroom
I tillegg hadde snille Feen sendt med en av de sydde soppene sine også, tusen hjertelig takk for soppen, kort, nydelig takkekort og mønster, Feen!

I ordered a wooden mushroom from Den Gode Feen, and I love it! It was meant for my son, but it is so cute I want to keep it in the living room Ü